Instruktionsvideo - 7

REKONSTRUKTION OCH ERSÄTTNINGSTEKNIKER FÖR DE SAKNADE DELARNA

Kortfilm - Längd: 7 minuter 22 sekunder
Filmens originalspråk: rumänska
Undertexter: engelska, estniska, ungerska, litauiska, portugisiska, svenska, rumänska

Beskrivning av processer som visas i videon: Det tidigare nämnda elementet, uppdelat i 11 fragment, kräver ett annat tillvägagångssätt. Med vårt första mål i åtanke - att behålla så mycket originalsubstans som möjligt - binds alla skärvor en efter en tills de två sista delarna kan sammanfogas med blyspröjsarna. Om - när delarna ansluts, det finns ljusa fläckar eller sprickan fortfarande är synlig, betyder det att kontaktytan är mycket skadad och mindre fragment som fortfarande saknas förhindrar en tät passning, så elementet behöver bytas ut helt.

Denna process kräver att man först hittar en matchande massafärgad glasbit och sedan bläddrar igenom de emaljerade glasproverna i verkstadens samling, tidigare numrerade för att underlätta identifieringen. Att överlappa de två provtyperna ger ett intryck av det slutliga resultatet, som efter att ha målats och brännts kommer att komma närmare originalet i nyans och nyans. När du väljer rätt färg måste referensen vara den ljusaste delen av originalet, för att mörkare färgtoner ska kunna läggas över, och även för att integrera de icke-målade områdena. Det finns två möjligheter: emaljera bitarna eller använda dem som de är.

Därefter kopieras originalets målade motiv integrerat på ett genomskinligt ark, som kommer att placeras ovanpå det saknade fragmentet. I det här speciella fallet är mönstret repetitivt. När det kommer upp målas biten enhetligt med metalloxid som matchar originalets mörkare nyanser, och mönstret avslöjas genom att man tar bort färgen där teckningen kräver ljusare delar. Till sist bränns den färdiga biten.

 

 

Master i modulen: István Egri
Senast ändrad: lördag, 15 oktober 2022, 00:23