Tutorial Video - 8

RAME

Film de prezentare - Lungime: 10 minute 14 secunde
Limba originală a filmului: Portugheză
Subtitrări: Engleză, Estonă, Maghiară, Lituaniană, Portugheză, Suedeză, Română

Executarea unei matrițe rulante și pregătirea unui cadru. Studenții își fac o imagine despre ornamentele liniare și despre matrițe aplicate direct pe tencuială, cu ajutorul „matriței rulante”, matriță formată dintr-o placă de metal tăiată după designul și curbura dorite, atașată unei structuri din lemn, care poate fi manipulată și care alunecă printr-un sistem de piese de ghidare fixate pe pereți. Un sistem care folosește un anumit instrument pentru a fi aplicat în general pe acoperișurile caselor. Operațiunea constă în aplicarea sistematică a mortarului, lucrări de lipire în colțurile tavanului și curățarea finală a tencuielii.

Obiective de învățare:

  • Studentul trebuie să înțeleagă sistemul de construcție al „molde de correr” (matriță rulantă?).
  • Studentul trebuie să își formeze o imagine și să înțeleagă întregul sistem de aplicare a pieselor de ghidare pentru glisarea căruciorului.
  • Studentul trebuie să înțeleagă modul în care se aplică stucul pe cărucior și cum se aplică straturile succesive de stuc până la obținerea unui rezultat optim.
  • Studentul trebuie să înțeleagă toate lucrările de finisare în colțurile tavanelor.
  • Studentul trebuie să înțeleagă cum se finisează aplicarea stucului în matrițe.- Scopul este de a permite studentului să construiască o matriță de profil pentru tavane și să execute o friză decorativă.

Ultima modificare: sâmbătă, 22 octombrie 2022, 13:40